Frumoase cu orice pret! Abdominoplastia


Abdominoplastia, este cea mai frecvent interventie estetica practicata dupa rinoplastie si implant mamar. Este un act chirurgical care se adreseaza, in principal femeilor dar si barbatii recurg destul de frecvent la aceasta operatie in special dupa o pierdere in greutate  importanta. 
Abdominoplastia este indicata fie pentru reintinderea pielii abdominale dupa una sau mai multe nasteri, pentru vergeturi sau pierdere importanta in greutate.
Precizarile si sfaturile care urmeaza trebuie sa le retineti pastrand in minte ideea ca orice act de chirurgie estetica este un act personalizat.
Operatiile estetice se refera la o persoana anume, care prezinta individualitati, fapt care face ca operatia sa fie unica. Nici un organism nu seamana cu altul si deci nici un abdomen nu este identic altuia... ca atare, chirurgul isi adapteaza tehnica la fiecare caz in parte, in functie atat de aspectul initial al abdomenului care orienteaza optiunea tehnica, ci si in functie de talia, silueta, greutatea si tipul morfologic al celui ce solicita operatia. Evident, chirurgul ia in considerare si dorinta pacientului sau pacientei si ii prezinta, uneori, cand exista posibilitatea tehnica si aspectul postoperator redefinit pe calculator cu ajutorul unui program special. Comparatia cu alte cazuri operate anterior este practic o greseala, deoarece nu exista doua cazuri identice si chiar cicatricile desi, in principiu, ar trebui sa fie la fel, au un aspect, lungime si o calitate estetica variabila de la un caz la altul.
In ceea ce priveste cicatricea si cum ce ramane pe piele este intotdeauna rezultatul cel mai palpabil al operatiei, indiferent de tehnica utilizata si de abdomenul pe care se lucreaza, intotdeauna va ramine o cicatrice.
Trebuie sa stiti ca desi chirurgul este cel care opereaza, pacientul este intotdeauna cel efectueaza cicatrizarea. Chirurgul intervine doar  partial in calitatea si soliditatea cicatricei, care depinde de parametri multipli precum: calitatea pielii, varsta, sexul si nu in ultimul rand, tensiunea exercitata pe suprafata cicatricei. Mai trebuie stiut ca timpul este cel mai bun “medicament” pentru “stergerea” unei cicatrici, care de abia la 2 ani, postoperator, poate disparea in proportie de 80-90%. Restul dispare, bine ascunsa, sub un slip.

Abdominoplastia este indicata fie pentru reintinderea pielii abdominale dupa una sau mai multe nasteri, pentru vergeturi, fie dupa o slabire accentuata sau pentru a face sa dispara o depunere de grasime subombilicala dizgratioasa si persistenta. Indiferent de scopul operatiei principiul chirurgical este acelasi. Chirugul va extrage un segment de piele si grasime, situata intre ombilic si parul pubian. Cicatricea ce va ramine va fi orizontala si foarte jos situata astfel incit sa poata fi mascata sub slip. Pentru a nu avea probleme postoperatorii si deci si o cicatrice cat mai buna este bine sa va menajati timp de 15-21 de zile. Cel mai bine, purtati un corset, timp de o luna, zi si noapte! 
Atentie! 

  • Nu este recomandat sa va bronzati abdomenul timp de 2 luni postoperator iar cicatricea nu inainte de 10 luni! 
  • Nu practicati sporturi violente, precum arte martiale, box, haltere, inainte de 4 luni, iar tenisul sau alergarile lasati-le pentru 2 luni!  
  • Nu va nelinistiti daca nu simtiti nimic, pe piele, intre ombilic si cicatrice; sensibilitatea va reapare lent si progresiv in mai multe luni. 
  • Este bine ca dupa prima luna, dupa operatie, sa faceti masaje abdominale, care sa stimuleze circulatia sanguina si supletea pielii. 
  • “Reeducarea” musculaturii abdominale este bine sa inceapa NU inainte de 2 luni, daca muschii au fost si ei afectati de operatie. 
  • Zonele care raman inca indurate pe abdomen pot fi tratate de cosmetician usor, fara a provoca tractiuni la nivelul cicatricilor. Se vor face 2-3 sedinte pe saptamina, timp de 1 luna, inainte de a relua exercitiile de gimnastica.
Ca o concluzie si sfat totodata, daca operatia a fost un succes, incercati sa nu va mai ingrasati… a doua operatie s-ar putea sa nu aiba acelasi rezultat.

Abdominoplastie - VIDEOSursa:http://www.suub.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul Dvs. va fi trimis spre aprobare

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *