Abdominoplastia
este indicată fie pentru reîntinderea pielii abdominale după una sau mai multe
nașteri, pentru vergeturi sau pierdere importanta în greutate.
Este extrem de important să rețineți ideea că orice intervernție de chirurgie estetică este un act personalizat. Așadar, ceea ce este util unor pacienți nu poate avea aceleași efecte sau beneficii pentru alți pacienți.
Operatiile estetice se refera la o persoana anume, care prezinta individualitati, fapt care face ca operatia sa fie unica. Nici un organism nu seamana cu un altul, astfel că nici un abdomen nu este identic altuia. Ca atare, chirurgul iși adaptează tehnica fiecărui caz în parte, în funcție atat de aspectul inițial al abdomenului care orientează spre tehnica abordată, ci și în funcție de talia, silueta, greutatea și tipul morfologic al celui ce solicită această procedură. Evident, chirurgul ia în considerare și dorința pacientului sau pacientei și îi prezintă, dacă există posibilitatea si aspectul postoperator predefinit cu ajutorul unui soft special. Comparatia cu alte cazuri operate anterior este practic o greșeală, deoarece nu există două cazuri identice și chiar cicatricile, deși în principiu ar trebui să fie la fel, au un aspect, lungime și o calitate estetică variabila de la un caz la altul.
In ceea ce privește cicatricea, aceasta este rezultatul cel mai palpabil al operației, indiferent de tehnica utilizată și de abdomenul pe care se lucrează, aspectul acesteia este foarte important.
Trebuie sa știți că deși chirurgul este cel care operează, pacientul este intotdeauna cel efectuează cicatrizarea. Chirurgul intervine doar partial în calitatea și soliditatea cicatricei, care depinde de parametri multipli precum: calitatea pielii, varsta, sexul și nu in ultimul rand, tensiunea exercitată pe suprafața cicatricei. Mai trebuie cunoscut faptul că timpul este cel mai bun “medicament” pentru “ștergerea” unei cicatrici, care de abia la 2 ani, postoperator, poate disparea în proportie de 95%.
Abdominoplastia este indicată fie pentru reîntinderea pielii abdominale dupa una sau mai multe nașteri, pentru vergeturi, fie dupa o slabire accentuată sau pentru a face sa dispara o depunere de grasime subombilicală inestetică și persistentă. Indiferent de scopul operației principiul chirurgical este același: chirugul va extrage un segment de piele și grăsime situată între ombilic și părul pubian. Cicatricea ce va rămine va fi orizontală si foarte jos situată astfel încat să poată fi mascata sub slip. Pentru a nu avea probleme postoperatorii și totodată și o cicatrice cat mai estetică, este bine sa va menajati timp de 15-21 de zile. Cel mai bine, purtati un corset, timp de o luna, zi si noapte, fără efort fizic.
Atentie! - Nu este recomandat sa va bronzati abdomenul timp de 2 luni pos-toperator iar cicatricea nu inainte de 10 luni!
- Nu practicati sporturi violente, precum arte marțiale, box, haltere, înainte de 4 luni, iar tenisul sau alergarile lasati-le pentru 2 luni post-operator!
- Nu vă nelinistiți dacă nu simțiți nimic, pe piele în zona dintre ombilic si cicatrice; sensibilitatea va reapărea lent si progresiv în mai multe luni.
- Este bine ca după prima lună, dupa operatie, sa faceti masaje abdominale blande, care sa stimuleze circulatia sanguină și suplețea pielii.
- “Reeducarea” musculaturii abdominale este bine sa înceapa NU înainte de 2 luni, daca muschii au fost și ei afectati de operație.
Ca o concluzie si sfat totodata, daca operația a fost un succes, încercați să nu vă mai îngrășați; a doua operație s-ar putea sa nu mai aibă același rezultat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariul Dvs. va fi trimis spre aprobare