Sindromul premenstrual - metode pentru a reduce disconfortul

Majoritatea femeilor trec prin anumite schimbări fizice şi psihologice la aproximativ 1 saptamana înaintea menstrei precum – sâni dureroşi, dureri de cap şi o tendinţă de a lăcrima uşor. Acestea sunt simptome obişnuite, însă la unele femei simptomele sunt suficient de neplăcute pentru a perturba viaţa cotidiană.
Sindromul premenstrual este o afecţiune medicală recunoscută, care este posibil să afecteze între 1/3 şi ½ dintre femeile între 20 şi 50 de ani. Fenomenul este provocat de fluctuaţii ale nivelului  hormonilor  femini estrogen şi progesteron. Printre simptome se numără dispoziţia schimbătoare, agresivitatea, epuizarea şi depresia, dar şi unele efecte fizice precum balonarea, creşterea în greutate, probleme de piele şi sâni dureroşi. Unele femei au totodată pofte necontrolate de a consuma dulciuri sau de a bea alcool în exces.
Există mai mult de 150 de simptome asociate cu SPM, iar numărul şi tipul lor variază de la persoană la persoană. A descoperi cel mai bun mod  de a aborda tipul de sindrom de care suferiţi necesită încercări şi erori. Următoarele sfaturi vă pot ajuta să recunoaşteţi  simptomele şi să combateţi disconfortul.
Dormiţi mai mult. Dacă forma dumneavostră de SPM include insomnia, pregătiţi-vă să o întampinaţi mergand la culcare puţin mai devreme cateva zile la rand, pana la instalarea SPM.
Reduceţi cofeina. Consumaţi cantităţi mai mici de cafea, ceai, ciocolată sau alte produse care conţin cofeină, deoarece a fost demonstrat că aceasta agravează sensibilitatea dureroasă a sanilor, accentuand anxietatea şi iritabilitatea.
Abţineţi-vă de la alcool. Depresia care deseori însoţeşte SPM este exacerbată de alcool şi poate totodată înrăutăţi durerile de cap şi epuizarea, declanşand chiar şi pofta incontrolabilă de dulciuri.

Nu luaţi diuretice. Multe femei  care suferă de SPM iau diuretice ca măsură temporară împotriva retenţiei de apă şi a balonării, însă multe dintre acestea elimină odată cu apa şi minerale importante organismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul Dvs. va fi trimis spre aprobare

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *