Mulgerea si pompele pentru sani


Mamele care alapteaza au nevoie de un mijloc pentru a-si goli sanii, iar acest mijloc nu trebuie sa depinda de bebelus.  De asemenea mamele care trebuie sa mearga la serviciu de multe ori prefera sa isi colecteze laptele pentru a-l administra ulterior bebelusului. 
Mulgerea 
Cea mai buna modalitate pentru a invata sa va mulgeti este de la o persoana cu experienta atunci cand sunteti inca in spital. Este o idee buna sa luati cateva lectii chiar daca nu anticipati ca veti avea nevoie. O asistenta medicala sau un consultant de lactatie v-ar putea invata acest lucru la domicilui mai tarziu daca este necesar. O mama poate invata si singura, insa acest lucru necesita  de obicei mai mult timp. In orice caz, vi se va parea ca este o deprindere ciudata la inceput si ar putea fi necesare mai multe incercari inainte de a deveni eficienta. 
Nu va descurajati.Laptele produs la nivelul sanului curge prin mici tubi si se colecteaza la nivelul sinusurilor care sunt localizate in spatele areolei.
In cazul extragerii manuale sanul este mai intai masat si dupa aceea laptele este stprs din sinusuri, fiecare dintre acestea avand un mic tub care trece prin mamelon si face legatura cu exteriorul.Daca doriti sa reduceti presiunea areolara puteti sa mulgeti doar o cantitate mica pana ajungeti la confortul dorit.Daca doriti sa mulgeti cat de mult lapte se poate pentru a-l oferi bebelusului, il puteti colecta intr-o cana curata si dupa aceea il puteti turna in biberon.Laptele muls nefolosit trebuie pus la frigider sau congelat.Este indicat sa va spalati riguros pe maini si sanii inainte de a va mulge. 
Cum sa procedati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul Dvs. va fi trimis spre aprobare

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *