Pilula hormonala masculina


Metoda contracepţiei masculine a fost descoperita de cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh. Ei au gasit o modalitate de a opri productia de sperma, pastrand nivelul hormonal de testosteron. Nu a fost deloc usor, avand in vedere ca un barbat elibereaza milioane de spermatozoizi la o singura ejaculare, in timp ce femeia elibereaza un singur ovul intr-o luna.

Pilula masculina, in toate formele ei, contine desogestrel- un hormon sintetic care intra si in compozitia pilulei feminine- si testosteron.

Aceasta combinatie de hormon intrerupe productia de spermatozoizi, dar mentine caracteristicile masculine si libidoul. Ca si pilula feminina, cea masculina trebuie luata zilnic.

In ceea ce priveste eficienta, pilula masculina pare sa fie cea mai buna metoda contraceptiva. In studiile clinice la toti subiectii, numarul de spermatozoizi a scazut la zero, ceea ce inseamna ca pilula masculina este mai eficienta decat prezervativul sau pilula feminina.

In plus, pilula masculina permite o placere sexuala mai mare (cel putin fara prezervativ) si este  o alternativa buna atunci cand femeia nu poate folosi pilula din cauza efectelor secundare.

Pe de alta parte si noua pilula are defectele sale. Ca si versiunea feminina, pilula trebuie luata zilnic,altfel nu este eficienta. In plus, nu protejeaza de bolile cu transmitere sexuala. Multi specialisti considera ca aparitia pilulei masculine va mari incidenta bolilor cu transmitere sexuala pentru ca va incuraja barbatii sa renunte la prezervativ.
Citiţi tot articolul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul Dvs. va fi trimis spre aprobare

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *